مصاحبه | پرشیا فاند
1400/5/30
نوع: سرمایه گذاران
نویسنده: پرنیان ستوده

نام شرکت: پیشگامان کارآفرینی پرسیا (پرشیا فاند)

نام و سمت مصاحبه‌شونده: جناب امیرحسین شبیری، مدیر عامل مجموعه پرشیا فاند

 

لطفا شرکت‌تان را معرفی بفرمایید.

شرکت پیشگامان کارآفرینی پرسیا، که به اختصار پرشیافاند نامیده می‌شود، یک شرکت سرمایه‎گذاری خطرپذیر است که با بهره‌گیری از تجربه‌های موفق مانند راه‌اندازی مراکز نوآوری و استارتاپ‌های متنوع، فعالیت خود را در فروردین ۱۳۹۹ با هدف سرمایه‌گذاری مستقیم بر روی استارتاپ‌ها و کمک به رشد اکوسیستم استارتاپی ایران در شرایط سخت و ناامیدکننده شیوع ویروس کرونا و همچنین کاهش سرمایه‌گذاری خطرپذیر ناشی از شرایط، آغاز کرده است. 

پرشیا فاند توانسته‌است در مدت زمان کوتاهی و با تکیه بر تجربه چندین‌ساله خود در اکوسیستم نوآوری و استارتاپی کشور، نقش به‌سزایی در سرمایه‌گذاری استارتاپ‌های نوآور و پیشرو کشور ایفا کند. 

 

سابقه فعالیت شرکت‌تان در اکوسیستم استارتاپی چند سال است؟

پرشیا فاند از ابتدای ۱۳۹۹ سال به صورت رسمی کار خود را شروع کرده است؛ ولی اعضای اصلی تیم پرشیا فاند، سابقه‌ی چندین ساله در اکوسیستم نوآوری و استارتاپی کشور دارند.

 

 هدف شما از حضور در اکوسیستم استارتاپی چیست؟

پیشرو بودن همواره با ریسک بالایی از موفقیت و همچنین احتمال زیاد شکست همراه است. ما معتقدیم این دسته از استارتاپ‌ها به دلیل عدم موفقیت در جذب سرمایه ممکن است شکست بخورند. ما در پرشیا فاند با پذیرفتن خطر شکست این استارتاپ‌ها به آن‌ها بال پرکشیدن و رشد می‌دهیم. ما در پرشیا فاند به دنبال استارتاپ‌های نوآوری هستیم که در زمینه‌های فعالیت خود حرفی نو برای گفتن دارند و به گونه‌ای پیشرو به شمار می‌آیند و به آن‌ها کمک می‌کنیم جایگاه واقعی خود را در اکوسیستم استارتاپی کشور به خوبی پیدا کنند. 

 

حداکثر سقف سرمایه‌گذاری شرکت‌تان چقدر است؟

عمده سرمایه‌گذاری مجموعه پرشیا فاند بر روی استارتاپ‌هایی است که در مرحله early-stage  هستند. میزان سرمایه‌گذاری ما بر روی استارتاپ‌ها بین ۲ تا ۵ میلیارد تومان بسته به نیاز و ارزش استارتاپ متغیر است. 

همچنین در صورتی که طرح و کسب‌وکاری دارای شاخص‌های نوآوری و پیشرو باشد، پرشیا فاند سعی می‌کند با شرکای تجاری خود وارد مذاکره شده و از طریق هم‌سرمایه‌گذاری (co-invest) به رشد و توسعه استارتاپ کمک کند. 

 

آیا تمرکز شرکت شما برای سرمایه‌گذاری روی حوزه‌های خاصی است؟ اگر بله، چه حوزه‌هایی؟

در حال حاضر تمرکز ما بر روی استارتاپ‌هایی هست که در حوزه‌های فین‌تک، تجارت الکترونیک، گردشگری، سرگرمی و سبک زندگی و به کار بردن هوش مصنوعی در صنایع پیشرو کشور فعالیت می‌کنند.  اما با توجه به معیار نوآوری و پیشرو بودن، امکان سرمایه‌گذاری در حوزه‌های دیگر نیز برای پرشیا فاند وجود دارد که وابسته به طرح و تیم است.

 

از نظر شما به عنوان سرمایه‌گذار، مهم‌ترین جنبه‌هایی که استارتاپ‌ها باید به آن‌ توجه داشته باشند چیست؟

- خلاقیت و نوآوری در ایده

- اعضای تیم استارتاپ

- پیشرو بودن 

- مزیت رقابتی پایدار

- مقیاس پذیر بودن 

 

به نظر شما بزرگ‌ترین مشکل موجود حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران چیست؟

اگر بخواهیم به دو مشکلی که بیشتر در اکوسیستم استارتاپی دیده می‌شود اشاره کنیم، اولین مورد تکراری بودن و نداشتن نوآوری در عمده‌ی کسب‌وکارهای نوپای فعال است و دومین مورد، انتظارات غیرمعقول از سمت کارآفرینان و ارزش‌گذاری‌های غیرمنطقی آن‌ها بر روی کسب‌وکارشان است. این موارد عموماً باعث می‌شود که روند جذب سرمایه به مشکل خورده و یا در صورت موفقیت در جذب سرمایه با ارزش‌گذاری بیش از حد (over value) کار برای راندهای بعدی جذب سرمایه به شدت سخت‌تر شود.

 

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.